Omgeving

Parc le Duc ligt in het departement Hérault, centraal in de Langedoc middenin het zuiden van Frankrijk. Een oase van rust, ruimte, natuur en cultuur. In de directe omgeving vind je heuvels en laaggebergte. In welke richting je ook vertrekt vanuit La Cabane 32, overal is wat moois te beleven en te zien.

Zon, zee, strand

Op 30 min rijden via de autoroute A709 liggen de zonovergoten witte zandstranden van de Middellandse Zee bij de badplaatsen Palaves-Les Flots, Carnon-Plage en La Grande Motte. Na het uitwaaien op het strand kom je langs het nieuwe winkelcentrum Centre Odysseum in Montpellier. Hier vind je naast Ikea en Decathlon een groot aantal winkelketens.

Steden en dorpen

Mooie buisende steden en kleine karakteristieke dorpen, ze zijn er allemaal op korte afstand. Voor de winkelaars en cultuurliefhebbers is er Montpellier, het Parijs van het Zuiden op zo'n 20 min afstand rijden. Volop prachtige pleinen, terrassen, winkels en oude gebouwen. Op ongeveer 20 km afstand ligt de plaats Sommiéres, een oud middeleeuws stadje met straatjes met arcadebogen. Op zaterdagochtend is er een grote streekmarkt en op het plein aan de rivier onder de prachtige Franse eiken een rommelmarkt. Een andere schitterende plaats is St.Guilhem-le-Désert aan de Gorges de l'Hérault. Ten zuiden St. Guilhem is een schitterend uitzicht over deze Gordes vanaf de Pont de Diable, met een plan d'eau om te zwemmen en te zonnen. Kleinere typische Franse dorpjes in de omgeving zijn Sauve, St.Jean-de-Buéges, St. Martin de Londres en St.Hippolyte-de-Fort. 

Grotten

Het Parc National des Cevennes is beroemd om zijn grotten. In onze omgeving vind je de Grotte des Demoiselles (vlakbij Ganges) en de Grotte de Clamouse (bij St.Guilhem-le-Désert).  Een interessante oude open kalksteenafgraving met leuke wandel- en picknickmogelijkheid vind je in Junas, een klein plaatsje voorbij Sommiéres.

Wildwatervaren of zwemmen in de Hérault

Verhuur van kano's is mogelijk op diverse plekken langs de Hérault. Bij Laroque, iets ten zuiden van Ganges, is ook een klein leuk plekje om te zwemmen. De mooiste plek om te zwemmen, ook voor gezinnen met kinderen en om kano's te bekijken in de stroomversnellingen, is echter ten zuiden van St. Bauzille de Putois aan de Hérault. Iets verder weg maar wel indrukwekkend is de rivier de Vis met zijn Gorges de la Vis en zijn grote waterval bij St. Laurent le Minier waar het mooi is om te zitten en te zwemmen. Aan het einde van de Gorges vind je de beroemde Cirque de Navacelles.

Wandelen en fietsen

De bossen en wijngaarden rond het park zijn toegankelijk voor wandelaars. Aan te bevelen is de uitdagende wandeling van 2,5 uur naar de 658m hoge berg Pic Saint Loup met een hoogteverschil van 320m. Vanaf het park zij er diverse mogelijkheden van fietsroutes. De routes zijn gemarkeerd met een blauwe stip. Met een fiets met voldoende versnellingen zijn vanaf het park een paar niet te zware fietstochten te maken Quissac, St. Matthieu-de-Treviers en Corconne. Voor wat langere bergtochten met een e-bike of racefiets fiets je eerst naar Ganges (40 km), St. Hippolyte-du-Fort (28km) of Anduze (30 km) en rijd je vandaar het gebergte van de Cevennen in. Wil je gaan voor echte hoge cols? Dan is het verstandig om de auto te parkeren in Ganges (40km), Pont-d'Hérault (50km) of Le Vigan (50km). Vanuit daar beklim je diverse cols de Mont Aigoual tot een hoogte van 1567 meter! De mooiste route, ook voor een autotocht, is vanaf Pont-d'Hérault. 

Boomklimparcours en avonturenpark

Op een half uur rijden van het park vind je in de omgeving van Sommiéres het avonturenpark en klimbosparcours Le Roc de Massereau.

En nog veel meer willen zien en doen....?

Verder leent het gebied zich uitstekend om te paardrijden, deltavliegen, zweefvliegen, golfen etc. Voor een compleet overzicht van de mogelijkheden zijn er vele folders en brochures beschikbaar bij de receptie van het park.